Active Solution presenterar AI-Clippy

I samband med att Microsoft Techdays går av stapeln presenterar Active Solution tillsammans med Comaround och Microsoft den nya AI-Clippy. Vem minns inte det störande gemet i äldre versioner av Office.

AI Clippy och Robert

Bildtext: Robert Folkesson, Teknisk chef på Active Solution, syns till höger i bild. AI-Clippy till vänster.

Den 24 och 25 oktober är det dags för en av årets stora höjdpunkter, Microsoft Techdays. I Microsofts monter kommer Active Solution tillsammans med Comaround att presentera den nya Clippy. Idéen och konceptet kommer från ett arbete tillsammans med Comaround. Active Solution har därefter utvecklat en lösning för den nya AI-Clippy. AI-Clippy är byggd på helt ny teknik som exempelvis Microsoft Bot Framework, Azure Bot Service, Bing Speech to Text and Microsoft Cognitive Services. Allt körs givetvis i Microsoft Azure.

Stellan Ahlgren, Marknadschef på Active Solution berättar:

"Det är helt fantastiskt att vi lyckats realisera konceptet från idé till genomförande på fyra veckor. Nu hade vi en del "gratis" från vår kund Comaround och deras idéer kring Botar. Även Microsoft har agerat föredömligt och flexibelt. När tre målinriktade parter jobbar på blir det bra kan man nöjt konstatera. Vi får se vad vi kan göra med AI-Clippy härnäst."