Active Solution hjälper härberge

Active Solution har under vintern och våren hjälpt ett härbärge för EU migranter med både arbete och pengar. Det är i linje med den policy Active Solution har för "Social Responsibility".

Filadelfia Härbärge är beläget i Slakthusområdet och ger de hemlösa gästerna mat, husrum samt möjlighet att duscha. Härbärget är det största i Stockholm och drivs på uppdrag av Stockholm stad som ett av tre med fokus på EU-migranter. Det finns en handfull anställda men även ett hundratal volontärer som hjälper till med praktiska saker så som matlagning och städning.


Active Solution har stöttat med pengar där bidragen gått till bland annat mat. Pengarna kommer från lika delar en "personalauktion" och pengagåva av företaget.


Dessutom, vilket är den stora delen av stödet, har flera av de anställda hos Active Solution på arbetstid utvecklat ett IT-stöd för bokning av sovplatser.


Peter Örneholm initiativtagare och hos Active Solution berättar:


"Vi på Active Solution har tagit fram arbetsverktyget och appen "Shelter". Shelter är ett helt skräddarsytt arbetsverktyg anpassat efter härbärgets behov och ger personalen på Filadelfia Härbärge möjlighet att snabbt få en överblick över lediga sängar, vem som ska sova var samt sparar tid genom att eliminera manuellt pappersarbete. Personligen tycker jag det har varit väldigt roligt att få använda mina programmeringskunskaper för att skapa nytta åt de som har det svårt.


Som volontär ser man att många gäster har andra behov än bara en sovplats för natten. Pengarna som Active Solution skänker kommer att gå till bland annat mat, hygienprodukter och andra praktiska saker som gästerna är i behov av. Eftersom jag regelbundet är på plats och ser vad pengarna går till vet jag att det ger nytta och uppskattas."


Mer info om härbärget finns bland annat i ett radioinslag.