Stockholms Stadsmission

StockholmsStadsmission_Logo.png

För ett av de härbärge som drivs av Stockholms Stadsmission har vi tagit fram ett verksamhesstad som kallas Shelter. Systemet underlättar administrationen, vilket gör att personalen hos Stockholms Stadsmission kan lägga mer tid på det som är verksamhetens syfte, att möta och ta hand om människor.

Processen för incheckningen var under lång tid komplicerad och analog. Den såg ut på följande sätt:

  1. Personalen på akutboendet har ett uttonat A4-ark som ser ut som en kopia av en kopia av en kopia, liknande vad läraren använde som provunderlag i lågstadiet.
  2. På papperet checkar man in deltagarna och skriver att ”Pelle sover i säng 7 och Lisa i säng 8”.
  3. Pelles kompis kommer också och då behöver man dra streck över papperet och börja flytta runt.
  4. Detta pågår tills incheckningen är slut, och ett A4 har blivit tre A4.
  5. Alla tre A4 är nu både uttonade och grötiga då man i stressen har behövt flytta om så mycket.
  6. Personalen får vänta tills alla gått och lagt sig och reda ut vad man skrev ned under kvällen, överföra det till ett Excel-ark och sedan göra en prognos till morgondagen.

Nu är det ett ersatt av ett par knapptrycknignar i webbappen.

Shelter gör arbetet enklare på flera sätt. Den tar hand om den tidkrävande incheckningsprocessen och ger en tydlig översikt över alla deltagare. Användarna får också notiser när det är en persons sista natt och det är dags att checka ut, det hjälper akutboendet att ha bättre kontroll och kan lägga mer tid på att ta hand om deltagarna vid incheckningen.

Shelter håller också koll på deltagarnas information, som ursprung, ålder och andra detaljer som behövs för statistiken. Användarna kan söka i historiken för att slippa bläddra i pärmen.

– Appen är också kreativ, berättar Debora Appelros, ansvarig på härbärget. Den använder olika färger för att visa oss vad systemet vill visa. Informationen är väldigt tydlig och ger små notiser så man inte behöver söka för mycket.

Shelter är en webbapplikation byggd i ASP.NET och tjänster i Microsoft Azure.

Vill du veta mer?
Läs Microsofts fulla berättelse om sammarbetet melllan Stockholms Stadsmission och Active Solution.

Verksamhetsstöd - Där ett standardsystem inte räcker till

Anpassar du din verksamhet efter systemet – eller anpassar du systemet efter din verksamhet? Risken är att ett system som passar alla inte är bäst för någon. Vi på Active Solution tror starkt på att nyttja färdiga tjänster, komponenter och lösningar men att bygga något som gör att ert företag sticker ut och kan leverera de bästa tjänsterna. Ett system som blir ett verksamhetsstöd anpassat för era förutsättningar är en nyckelkomponent i detta.

Läs mer om vårt erbjudande