Event

Workshop som metod för bättre IT-system

15 november 2018

Workshop som metod är ofta använd i IT-branschen. Inte sällan blir en utlyst workshop ett "vanligt möte" med dålig struktur och oklart resultat. Det är synd då det både är effektivt och roligt med bra genomförda workshops. Active Solution har förfinat workshopmetoderna och vi vill i det här seminariet dela med oss av våra bästa tips. Både bra och mindre lyckade erfarenheter. Seminariet är till för alla som antingen bedriver workshops idag eller är nyfiken på nya infallsvinklar.

Övning på Workshop

Bildtext: Övning vid utbildning om workshop på temat "energigivare"

Det här seminariet handlar generellt om workshop som metod för IT-system. Mer specifikt kommer vi att behandla ämnet ur ett kravhanteringsperspektiv. Metoder för workshop och olika tekniker vi använder fungerar naturligtvis mycket bra även för andra sammanhang. 

Föreläsare är två av våra mest erfarna workshopledare, Per Tronelius och Peter Örneholm. 

Målsättningen med seminariet är att ge inspiration till att använda workshop som metod samt att ge ett antal konkreta tips och råd. 

Frågeställningarna vi försöker besvara i seminariet är:

  • Vilka är fördelarna och fällorna med workshop som metod?
  • Vilka är de huvudsakliga workshopmetoderna?
  • Vilka är de främsta konkreta tipsen för en lyckad workshop? (Före - under - efter)

Med tanke på att seminariet är kort och intensivt kommer vi självfallet inte att hinna gå in på djupet på ett relativt brett ämne. 

Föreläsare

Peter Örneholm

Peter Örneholm är en nyfiken person som gillar att dela med sig av kunskap. Han föreläser gärna på allt från mindre användargrupper till de större konferenserna så som TechDays, Devsum och NDC Oslo. Att bygga och förvalta system i Azure är hans passion. Peter har över 10 års erfarenhet av utveckling i Microsoftrelaterade tekniker och arbetar idag som IT-konsult på Active Solution där han hjälper företag att åstadkomma mer genom web- och molnteknologier.

 

Per Tronelius

Per Tronelius är konsult på Active Solution och har mer än 12 års erfarenhet att hjälpa våra kunder i allt från kravhantering och workshops till förvaltning. Han är föredragshållare både för våra kunder men även på konferenser som Swetugg. 

Vem bör gå på seminariet?

Det här seminariet är för alla som jobbar med IT direkt eller indirekt! Det är extra intressant för dig som jobbar i roller som CIO/IT-chef, Utvecklingschef, projektledare, systemansvarig mm. Det viktiga är att du vill veta mer om området workshop. 

Seminariet är inte alls tekniskt och vi bedömer det till en 2:a på en skala där 10 är extremt tekniskt på kodnivå.

Tid plats och datum

Lunchseminariet hålls torsdagen den 15 november 2018 kl 11.45 - 13.00. Vi kommer att hålla tiden men deltagare är välkomna att stanna längre för att diskutera och fråga. Vi serverar lunch kl 1300 och kan du inte stanna på den är vi tacksamma om du säger till i din anmälan. Platsen är Active Solutions lokaler på Kungstensgatan 23A. Seminariet är till för av Active Solution speciellt inbjudna och vi förbehåller oss rätten att prioritera dessa. Seminariet är kostnadsfritt och vi ber er avanmäla er snarast om ni får förhinder. Avanmälan ska göras senast dagen innan, i annat fall har vi rätt att ta ut en avgift om 500 kronor.

Anmälan till seminariet