Event

Webbinarium: BankID inför Säker Start som krav från Maj 2024 - Är ditt företag redo?

20 februari 2024

Från och med 1 maj 2024 tar BankID ett viktigt steg för att stärka digital säkerhet genom att göra Säker Start obligatoriskt för alla användare. Det här innebär en avgörande förändring för alla företag och organisationer som använder BankID som identifieringsmetod i sina e-tjänster. Är ditt företag förberett för denna uppdatering? I detta webbinarium går vi igenom vad det innebär och hur du uppgraderar dina system.

Svenska BankID har över 8 miljoner användare och tillsammans gör svenskarna imponerande 200 identifieringar och underskrifter per sekund. Att använda BankID för digital identifiering och underskrift skapar förtroende för inloggningen i dina system och det förenklar vardagen för miljontals svenskar. Sedan en tid dtillbaka kan företag stödja "Säker Start" och från och med 1 maj 2024 blir detta tvingande.

Föreläser gör Elin Fokine, senior konsult på Active Solution, där hon förklarar hur ni som företag rent konkret kommer igång med Säker Start i BankID. Elin kommer berätta historien och förklara konceptet kring Active Login - ett Open Source-projekt vi utvecklat för att snabbt komma igång med BankID på Microsoftplattformen. Webbinariet kommer även handla om Säker Start, hur du aktiverar det och varför du måste vara klar med detta arbete innan maj 2024.

Webbinariet är för dig som arbetar med IT, säkerhet och mjukvaruutveckling på strategisk nivå och idag använde reller planerar att använda BankID för identiifering i era tjänster. Du kommer att få svar på frågor så som:

  • Hur kommer jag igång med digital identifiering med hjälp av BankID i mina applikationer? 
  • Vad innebär säker start och hur aktiverar jag det i mina system? 
  • Varför är maj 2024 så viktig deadline kring Säker Start i BankID? 

Föreläsare 

Elin Fokine, Active Solution 

Elin Fokine är en senior konsult på Active Solution som arbetat i flera projekt kring inloggning och digitala identiteter. Elin är en av de ursprungliga och drivande personerna i Open Source-projektet Active Login.  

Praktisk information 

Vad: Föreläsning om BankID för dig som använder eller planerat att använda BankID som digital identifiering i dina applikationer och varför du måste stödja Säker Start.
För vem: För dig som arbetar strategiskt med IT, säkerhet och mjukvaruutveckling och har eller planerar att använda BankID för identiifering i era tjänster.
Anordnas av: Active Solution 
Var: Online, Webbinarium (Länk skickas ut efter anmälan)
Datum: 2024-02-20
Tid: 12:00-13:00
Anmälan: I formuläret nedan

Vi ser fram emot ditt deltagande!