Event

TechDays 2016

16 november 2016

Microsofts största konferens i Sverige för IT tekniker, utvecklare och IT-beslutsfattare. Active Solution är självklart på plats med proffsiga talare och cool teknik.

16-17 november är det dags för Microsofts, i Sverige, största konferens. Massor av bra sessioner och talare samlas för att ge dig glimtar av framtidens it-trender och spännande teknik. TechDays är en konferens med  fokus på Microsofts plattform, produkter och lösningar.  Active Solution är på plats med ny cool teknik och medverkar i år med fem talare:

Alan Smith

Tillsammans med Robert och Anders Bratland kommer Alan dela med sig av sin erfarenhet kring de strategier och tekniker som hjälper till att driva ett lyckat projekt. De kommer också belysa och diskutera de utmaningar som de upplever i implementeringen av Azure data storage technologies.

Peter Örneholm

Peter kommer under Pre-Conf: Webben, tillsammans med Robert och Jakob visa vägen till modern och effektiv webbutveckling. De kommer att blanda föreläsningar med praktiska övningar för att ge dig en komplett överblick på vad du bör kunna för att bygga en modern webbapplikation i ASP.NET Core som drar nytta av tjänster i Azure så som Web Apps, Storage och CDN. Under konferensens första dag håller Peter även en session i att starta upp i Azure. Under Getting Started with Azure - the web developer edition, kommer Peter gå igenom grunderna, terminologin och kostnadsuträkningar. När sessionen är klar kommer deltagarna att veta hur de själva ska gå tillväga för att sätta upp sina egna webbprojekt.

Robert Folkesson

Pre-Conf: Webben kommer Robert tillsammans med Peter och Jakob att blanda föreläsningar men praktiska övningar för att ge dig en komplett överblick på vad du bör kunna för att bygga en modern webbapplikation. Under själva konferensen håller Robert, Alan och Anders Bratland en Session i Azure data storage technololgies, där de delar med sig av sin erfarenhet och kunskap kring ämnet. Dag två på konferensen håller Robert en session där deltagarna får inblick i hur vi kan använda de olika API:erna från .NET-kod men också andra plattformar som iOS och Android. Bygg smartare applikationer med Microsoft Graph och Office 365.

Cecilia Wirén

Under sin session: Nyheterna i Visual Studio 15 visar Cecilia på hur det I Visual Studio ”15” finns bättre stöd för både ES2016 och XAML. Finurliga funktioner som ”go to github code” och search-copy-paste kodning. Code Style regler är ytterligare en av nyheterna, se alla dessa samt fler i denna genomgång av senaste Visual Studio. 

Jakob Ehn

Jakob kommer vara en av kursledarna på Pre-conf: DevOps Hackathon. En heldag där deltagarna varvar teori med praktik i den senaste tekniken från Microsoft, så som Azure, Chef, Visual Studio IDE, Visual Studio Code och Visual Studio Team Services. Han kommer även att tillsammans med Robert Folkesson och Peter Örneholm hjälpa deltagarna att bygga en webbapplikation i ASP.NET core under Pre-conf:Webben vnext. Under själva konferensen håller Jakob en dragning i Automatiserad Testning där vi får dyka ner i olika populära ramverk för automatiska tester som sedan integreras i en continuous delivery pipline.