Event

Från spretig data till delad insikt med hjälp av Power BI

4 november 2020

Information och data är något alla företag har - I överflöd. Men data tenderar att vara spretig och manuella insatser krävs för att samla ihop, sålla och visualisera på ett relevant sätt, vilket gör att den lätt blir inaktuell. Med hjälp av Microsoft PowerBI blir det enkelt att automatisera dataflöden och få gemensamma insikter som går att dela både inom och utanför organisationen.

För bara några år sedan var Business Intelligence synonymt med ledningsgruppsbeslut, stor IT-budget och höga licenskostnader. Men tack vare PowerBI har BI blivit tillgängligt på ett nytt sätt – det går att kalla det för en demokratisering av data. Med ett användargränssnitt som påminner om Office så kan vem som helst skapa och distribuera delade insikter ifrån spretig data. 

Vi på Active Solution har länge haft PowerBI i vår verktygslåda och det senaste året har vi sett en explosionsartad användning hos såväl befintliga som nya kunder.

I detta lärorika lunchseminarie får du förståelse för vilket värde PowerBI kan tillföra, en livedemo hur du själv kan använda PowerBI för att kombinera och visualisera data samt hur du tar dina rapporter vidare genom att dela med dig till kollegor eller kunder. Seminariet riktar sig till dig som idag arbetar med t.ex. Excel men vill ta det till nästa nivå.

Föredragshållare är Robert Folkesson, CTO på Active Solution samt Per Tronelius, Senior konsult på Active Solution. Bägge med lång erfarenhet av stora som små uppdrag där PowerBI har använts för att visualisera och dela med sig av data.

Föreläsare

Robert Folkesson

Robert har över 20 års erfarenhet av att arbeta med systemutveckling och har de senaste åren hjälpt ett antal stora och mindre företag lyckas med sina Power BI-införanden.

Per Tronelius

Per Tronelius är konsult på Active Solution och har mer än 14 års erfarenhet att hjälpa våra kunder i allt från kravhantering och workshops till förvaltning och BI. Han är föredragshållare både för våra kunder men även på konferenser som Swetugg.

Praktisk information

Vad: Föreläsning om PowerBI
För vem: Du som arbetar med information. CEO, CFO, CTO mfl
Var: Online (Microsoft Teams)
Datum: 2020-11-04
Tid: 11:00-11:40

Anmälan seminarie