Event

Personuppgifter i molntjänster - Vad gäller och hur påverkar Schrems II oss?

17 februari 2021

Lagom till att GDPR börjat landa är Schrems II på allas läppar. Den 16 juli 2020 meddelade EU-domstolen domen i det så kallade Schrems II-målet. Domstolen slår fast att Privacy Shield-avtalet mellan EU och USA inte ger ett tillräckligt skydd för personuppgifter när dessa förs över till USA. Hur påverkar detta oss i Sverige som använder amerikanska molntjänster?

I detta online-seminarium presenteras bakgrund och senaste nytt kring frågan om personuppgifter i molntjänster. Vi kommer även kika på hur du rent praktiskt kan säkerställa korrekt hantering av din data i Microsofts molntjänster. Frågan aktualiserades nu i veckan då Regeringen publicerade ett delbetänkande av It-driftsutredningen.

Låter det som många nya begrepp, lagar och utredningar? Perfekt, då är detta online-seminarium för dig!

För att guida oss igenom denna djungel har vi bjudit in en av IT-Sveriges mest insatta advokater i ämnet - Hans Nicander. Dessutom kommer vår tekniske chef, Robert Folkesson, presentera hur du kan hantera dessa frågor rent praktiskt I Microsoft Azure.

Hans Nicander

Hans Nicander är advokat med inriktning på IT sedan mitten av 90-talet. Hans har lång erfarenhet av kontraktsskrivning och affärsförhandlingar inom IT-området, bl.a. gällande systemlösningar, driftavtal, molntjänster och licensavtal. Hans arbetar också löpande med och undervisar i frågor om dataskyddslagen/GDPR, licenser, molntjänster, upphovsrätt och e-handel samt är engagerad i organisationer som Cloud Sweden, Forum för Dataskydd och EuroITCounsel.

Robert Folkesson

Robert Folkesson är teknisk chef på Active Solution där han ansvarar för företagets övergripande teknik- och arkitekturinriktning, men hjälper också kunder att i vardagen skapa kundanpassade lösningar baserade på molnbaserade tjänster.

Active Solution

Active Solution utvecklar och förvaltar framtidens molnlösningar - redan idag! Active Solutions kunder väljer oss för att vi är engagerade, flexibla och effektiva. Vi attraherar den främsta kompetensen och är en av Microsofts högst värderade partners.

Praktisk information

Vad: Föreläsning om personuppgifter i molnet
För vem: För dig som jobbar strategiskt med IT och juridik
Anordnas av: Active Solution
Var: Online (Microsoft Teams), Länk kommer i bekräftelsemejlet
Datum: 2021-02-17
Tid: 11:00-12:00

Frågor?

Kontakta Peter Örneholm.

Anmäl dig till seminariet