Event

Nyttigaste nyheterna från Microsoft

7 april 2016

Nyheterna från "det nya Microsoft" låter inte vänta på sig. 2016 kommer inte att bli något undantag. Vi har därför valt att kraftsamla och låta våra kunder och samarbetspartners ta del av ett seminarium där vi går igenom de viktigaste nyheterna som påverkar dig under året. Dessutom passar vi på att rapportera rykande färska nyheter från Build 2016.

Vi har till det här Lunchseminariet två duktiga och kompetenta föredragshållare. Daniel Akenine är teknik- och säkerhetschef för Microsoft i Sverige. Robert Folkesson är teknisk chef hos Active Solution.


Vi har under tiden Satya Nadella tog över som VD för Microsoft sett ett nytt öppnare Microsoft. Vi kommer i det här seminariet se på befintliga nyheter samt även försöka titta in en smula i framtiden inom lite olika områden.


Veckan innan kommer vi att vara på plats i San Fransisco på Build 2016. Det är Microsofts i särklass viktigaste konferens för IT-proffs. 


Den slutliga agendan kommer att avgöras när vi vet vad som släpps på Build, men vi kommer att ta upp några områden som vi vet är i fokus:

  • Vilka är de mest betydande nyheterna på molnfronten i stort och Microsoft Azure?
  • Hur ser den fortsatta utrullningen av Windows 10 ut och lite mer specifikt kring Office?
  • Vad händer inom utveckling av mobila applikationer och systemutveckling i stort?

Målgrupp för seminariet


Det här seminariet är intressant för dig som vill få en bra överblick över nyhetsläget från Microsoft. Det ger även en dos inspiration kring spännande teknik i framkant.
Det är definitivt extra intressant för dig som jobbar i roller som t ex CIO, IT-chef, Utvecklingschef, IT-projektledare, systemförvaltare eller arkitekt. Seminariet är inte speciellt tekniskt och vi bedömer det till en 4a på en skala där 10 är extremt tekniskt på kodnivå.

Föredragshållare


Daniel Akenine jobbar som Nationell teknik- och säkerhetschef för Microsoft. Daniel är även engagerad i organisationer som Sveriges IT Arkitekter, Dataföreningen, Cloud Sweden och Eurocloud. Utöver en pågående författarkarriär har han även en forskningsbakgrund inom neurofysik som är värd att nämna. 

 
Robert Folkesson är teknisk chef på Active Solution och brinner för att hjälpa kunder med tekniska vägval och plattformsfrågor. Han har ett förflutet som arkitekt i utvecklar- och plattformsgruppen på Microsoft och är en uppskattad och populär talare på många IT- och utvecklarkonferenser i Sverige.

Tid plats och datum

Lunchseminariet är torsdag 7 april kl 1145-1300. Vi kommer att hålla tiden men deltagare är välkomna att stanna längre för att diskutera och fråga. Vi serverar lunch kl 1300 och kan du inte stanna på den är vi tacksamma om du säger till i din anmälan. Platsen är Active Solutions lokaler på Kungstensgatan 23A. Seminariet är för speciellt inbjudna och vi förbehåller oss rätten att prioritera dessa. Seminariet är kostnadsfritt och vi ber er avanmäla er om ni får förhinder. Avanmälan ska göras senast dagen innan, i annat fall har vi rätt att ta ut en avgift om 500 kronor.