Event

Lunchseminarium: Öka säkerheten i dina digitala identifieringar med hjälp av BankID

8 december 2022

Svenska BankID har över 8 miljoner användare och tillsammans gör svenskarna imponerande 200 identifieringar och underskrifter per sekund. Att använda BankID för digital identifiering och underskrift skapar förtroende för inloggningen i dina system. I detta seminarium har vi äran att lyssna till Robert Carlsson, produktsäkerhetsansvarig hos BankID samt Martina Wall från produktutvecklingsteamet hos BankID när de berättar om de allra senaste säkerhetsnyheterna och hur dessa innebär säkrare inloggningar.

Robert Carlsson & Martina Wall har i drygt 15 år arbetat med utvecklingen av BankID. E-legitimationen som har förenklat vardagen för miljontals svenskar. Idag är de bland annat ansvariga BankID-projektet Säker start. I detta seminarium kommer de förklara om nyheterna kring Säker Start, hur du ska aktivera dem för att öka säkerheten i dina digitala identifieringar och varför du måste vara klar med detta arbete innan maj 2024.

Under föreläsningen kommer ni även få lyssna till Elin Fokine, senior konsult på Active Solution, där hon förklarar hur du rent konkret kommer igång med digital identifiering med BankID. Elin kommer berätta historien och förklara konceptet kring Active Login - ett Open Source-projekt vi utvecklat för att snabbt komma igång med BankID på Microsoftplattformen.

Seminariet är för dig som arbetar med IT, säkerhet och och mjukvaruutveckling på strategisk nivå och har funderingar så som:

  • Hur kommer jag igång med digital identifiering med hjälp av BankID i mina applikationer?
  • Vad innebär säker start och hur aktiverar jag det i mina system?
  • Varför är maj 2024 så viktig deadline kring Säker Start i BankID?

Vi ser fram emot ditt deltagande!

Föreläsare

Robert Carlsson & Martina Wall, BankID

Robert Carlsson & Martina Wall har i drygt 15 år arbetat med utvecklingen av BankID. E-legitimationen som har förenklat vardagen för miljontals svenskar. Idag är de bland annat ansvariga BankID-projektet Säker start.

Robert Carlsson är produktsäkerhetsansvarig hos BankID vilket innebär att han arbetar med säkerhet inom produktutveckling och arkitektur. Robert har en bakgrund från Handelsbanken och IBM, där han tidigare arbetade med säkerhet och programmering.

Martina Wall har tidigare varit produkt- och konceptansvarig och arbetar idag i produktutvecklingsteamet där hon bland annat driver projektet Säker Start. Martina har tidigare arbetat på Bankgirot och Handelsbanken.

Båda brinner för att skapa användarvänliga och säkra tjänster som förenklar och skapar värde för samhället samt få ökade insikter i företag, myndigheters och användares behov. 

Elin Fokine, Active Solution

Elin Fokine är en senior konsult på Active Solution som arbetat i flera projekt kring inloggning och digitala identiteter. Elin är en av de ursprungliga och drivande personerna i Open Source-projektet Active Login.

Praktisk information

Vad: Föreläsning om säkerhetsnyheter i BankID för dig som använder eller planerat att använda BankID som digital identifiering i dina applikationer.
För vem: För dig som arbetar strategiskt med IT, säkerhet och mjukvaruutveckling
Anordnas av: Active Solution
Var: Fysiskt på Active Solutions kontor (Kungstensgatan 23A)
Datum: 2022-12-08 (Torsdag)
Tid: 11:45-13:00 (Därefter lunch)
Anmälan: I formuläret nedan

Anmälan lunchseminarium

Active Solution i sociala medier

Vill du veta mer vad som händer och hur det är på Active Solution? Följ oss gärna på någon av våra sociala medier!

Kanske föredrar du att lyssna på en podd? Vår alldeles egen podcast Avkodat finns där poddar finns och på Avkodat.se.