Event

Kostnadseffektiva molnlösningar - så bygger och underhåller du dem

26 oktober 2016

Idag är det inte många som ifrågasätter nyttan med molnlösningar. Vare sig det gäller säkerhetsfrågor, kundnytta eller att det är kostnadseffektivt. En stor utmaning som vi ser hos oss och våra kunder idag är kontrollen av kostnaderna. Vi har själva sett att det går att spara stora summor genom smarta drag i såväl utveckling som driftsatta lösningar.

I det här högaktuella seminariet tar två av våra främsta experter, på molnlösningar, tag i ett utmanande ämne: Molnlösningar och kostnader i allmänhet samt Microsoft Azure i synnerhet. 

Seminariet kommer att besvara bland annat följande frågeställningar:

  • Hur kan jag hantera och övervaka mina kostnader i molnet?
  • Hur kan jag sedan optimera dem så de blir så "bra" som möjligt?
  • Hur bygger jag rätt lösning med kostnadsorienterad systemarkitektur?
  • Hur kommer jag igång med en aktiv kostnadskontroll?

Målet är att du som seminariedeltagare ska kunna få med dig både övergripande tips men även handfasta idéer att åtgärda när du kommer "hem till ditt företag". Som vår VD Kjell sa: "hade vi själva gått på det här för ett år sedan hade vi sparat 10-tusentals kronor."

Målgrupp för seminariet

Seminariet vänder sig till dig som idag jobbar med molnlösningar eller vet att du kommer att göra det i framtiden. Med andra ord till dig som jobbar med IT i någon form! Det är en fördel om du känner till grundläggande delar kring molnet eftersom vi kommer att vara fokuserade på kostnadsdelen och mindre kring vad en molnlösning är.

Seminariet är inte tekniskt avancerat och på en skala 1-10, där 10 kan sägas vara extremt teknikorienterat, bedömer vi det här seminariet vara en 4:a. Vi tror att du som kan få nytta av seminariet är exempelvis Utvecklingsansvarig, Förvaltningsledare, Applikationsansvarig, IT-chef, CIO, Projektledare eller liknande. Seminariet kan även vara till nytta för dig som arbetar med affärsutveckling mellan IT och verksamhet samt är budgetansvarig för IT och vill se till att processerna effektiviseras.

Föredragshållare

Jakob Ehn har över 15 års erfarenhet av professionell mjukvaruutveckling och arbetar idag som senior utvecklare på Active Solution med specialfokus inom Application Lifecycle Management (ALM), DevOps och Continuous Delivery. Han är Microsoft MVP inom Visual Studio och Development Technologies och har gett ut ett antal böcker inom ämnet. Han talar också ofta på konferenser och användargrupper, som t.ex Microsoft TechDays, DevSum och SweNug. 

Peter Örneholm är en engagerad utvecklare som älskar att vara på språng. Han reser gärna land och rike runt för att dela med sig av sina digra kunskaper om molnet och moderna webbteknologier. Att bygga och hantera system i Azure är hans passion. Peter har över 10 års erfarenhet av utveckling i Microsoftrelaterade tekniker och arbetar idag som IT-konsult på Active Solution i Stockholm. 

Tid plats och datum

Lunchseminariet är onsdag 26 oktober kl 11:45-13:00. Vi kommer att hålla tiden men deltagare är välkomna att stanna längre för att diskutera och fråga. Vi serverar lunch kl 13:00 och kan du inte stanna på den är vi tacksamma om du säger till i din anmälan. Platsen är Active Solutions lokaler på Kungstensgatan 23A. Seminariet är för speciellt inbjudna och vi förbehåller oss rätten att prioritera dessa. Seminariet är kostnadsfritt och vi ber er avanmäla er om ni får förhinder. Avanmälan ska göras senast dagen innan, i annat fall har vi rätt att ta ut en avgift om 500 kronor.