Event

Hur hittar och behåller man systemutvecklare - på en galen IT-marknad?

14 juni 2017

Att i Stockholm rekrytera och behålla systemutvecklare har de senaste åren gått från svårt till försiktigt uttryckt - riktigt svårt. Såväl media, vi själva, vår partner Ants och våra kunder vittnar om bristen på systemutvecklare. Att därtill hitta de som är kompetenta och trevliga samt att få dem att trivas under en längre tid är en stor utmaning. Men det går.

Vi har för det här seminariet anlitat två föredragshållare som verkligen kan det här med rekrytering på en stentuff marknad. Carl-Johan Hamilton är ansvarig för Ants IT-rekrytering och har jobbat med en lång rad företag. Magnus Forsberg är ansvarig för rekrytering hos Active Solution.

Vi vill med det här seminariet dela med oss av ett antal tips och råd samt ge en ögonöppnare för ett kanske nytt sätt att förhålla sig till rekrytering. De frågor vi bland annat vill besvara är:

  • Hur ser marknaden ut i Stockholm och hur löser andra "försörjningen" av systemutvecklare?
  • Vilka är de bästa råden för att lyckas? Hur många timmar måste jag "investera" för att rekrytera en systemutvecklare?
  • Vilka är de vanligaste fällorna?
  • Hur lyckas du med "retention" - vad är de bästa "fringisarna"?
  • Vi avslutar med de bästa frågorna från publiken.

Vi kommer INTE att  beröra hur du bäst skriver en platsannons, intervjuteknik eller hur du lyckas med alternativ till rekrytering, t ex outsourcing. 

Vem bör gå på seminariet?

Det här semineriet är för alla som jobbar med IT-rekrytering direkt eller indirekt. Det är extra intressant för dig som jobbar i roller som CEO/VD inom IT eller med IT, CIO/IT-chefer, Utvecklingschefer, projektledare, personalansvariga eller delaktig i rekryteringsarbete på ett eller annat sätt.

Seminariet är inte alls tekniskt och vi bedömer det till en 1a på en skala där 10 är extremt tekniskt på kodnivå.

Föreläsare

Carl-Johan Hamilton

Carl-Johan Hamilton är en känd entreprenör, debattör och bloggare inom IT-rekrytering. Han har grundat Ants och är just nu ansvarig för avdelningen som är specialiserad på IT-rekrytering.

Magnus Forsbert

Magnus Forsberg är ansvarig för rekrytering hos Active Solution och arbetar även som konsultchef. 

Tid plats och datum

Lunchseminariet hålls onsdagen den 14 juni 2017 kl 1145-1300. Vi kommer att hålla tiden men deltagare är välkomna att stanna längre för att diskutera och fråga. Vi serverar lunch kl 1300 och kan du inte stanna på den är vi tacksamma om du säger till i din anmälan. Platsen är Active Solutions lokaler på Kungstensgatan 23A. Seminariet är till för av Ants och Active Solution speciellt inbjudna och vi förbehåller oss rätten att prioritera dessa. Seminariet är kostnadsfritt och vi ber er avanmäla er om ni får förhinder. Avanmälan ska göras senast dagen innan, i annat fall har vi rätt att ta ut en avgift om 500 kronor.