Event

Fullbokat - EU:s dataskyddsreform - juridik i molnet 2.0

9 februari 2017

Seminariet är fullbokat men det går bra att boka en plats på väntelista och du är då först i kön om det blir en repris. Välkommen till ett högaktuellt seminarium om en av de stora "IT-snackisarna" just nu. Få som sysslar med personuppgifter eller säkerhetsfrågor kopplat till IT har undgått att det träder i kraft en ny EU-förordning om dataskydd under maj 2018. Den kommer att ersätta nuvarande personuppgiftslagen. I många fall målas det upp som en gigantiskt stor händelse i paritet med Y2K-buggen. Vi ställer oss tveksamma till den i många fall lite upphaussade bild som ges med inslag av skrämselpropaganda. Med det sagt finns det definitivt viktiga saker att fundera över och vi ser ingen anledning att vänta med att skrida till handling i vissa av frågorna.

Vi har till det här seminariet bjudit in två av Sveriges absolut främsta experter inom sina områden. Hans Nicander är advokat med inriktning på IT-frågor.  Sara Wikström är chefsjurist på Microsoft. Moderator är Robert Folkesson, Teknisk chef från Active Solution.

Ämnesområdet skulle kunna fylla betydligt längre tid än ett lunchseminarium men vi har valt att försöka besvara följande aktuella frågeställningar:

  • Vilka juridiska aspekter ska man tänka på kring den nya dataskyddsförordningen jämfört med dagens personuppgiftslag?
  • Hur ska en organisation göra för att möta de nya kraven?
  • Vad kan man vänta med att göra?
  • Hur ser en organisation som Microsoft på de nya kraven?

Målgrupp för seminariet

Det här seminariet är för dig som jobbar med IT och/eller säkerhetsfrågor och vill veta mer kring dataskyddsrågor nu och i framtiden. Det är definitivt extra intressant för dig som jobbar i roller som t ex CIO, Säkerhetschef, IT-chef, Utvecklingschef, IT-projektledare eller arkitekt. Även de som arbetar med linjejobb och vill få en insyn i de säkerhetsmässiga och juridiska frågorna kring den nya dataskyddsförordningen är välkomna. Seminariet är inte speciellt tekniskt och vi bedömer det till en 2a på en skala där 10 är extremt tekniskt på kodnivå.

Föreläsare

Sara Wikström

Sara Wikström tillhör ett europeiskt team jurister som stöttar Microsofts bolag runt om i Europa. Sara leder det svenska teamet och stöttar verksamheten i Sverige med rådgivning kring volymlicensierings, molntjänster, integritetslagstiftning, marknadsföringslagstiftning och en del annat. Sara är en ofta engagerad talare som gärna dyker ner i ämnet integritet i relation till molntjänster.

Hans Nicander

Hans Nicander är advokat med inriktning på IT sedan mitten av 90-talet. Hans har lång erfarenhet av kontraktsskrivning och affärsförhandlingar inom IT-området, bl.a. gällande systemlösningar, driftavtal, molntjänster och licensavtal. Hans arbetar också löpande med och undervisar i frågor om PUL, licenser, molntjänster, upphovsrätt och e-handel samt är engagerad i organisationer som Cloud Sweden, Forum för Dataskydd och EuroITCounsel.

 

Tid plats och datum

Lunchseminariet hålls torsdagen den 9 februari 2017 kl 1145-1300. Vi kommer att hålla tiden men deltagare är välkomna att stanna längre för att diskutera och fråga. Vi serverar lunch kl 1300 och kan du inte stanna på den är vi tacksamma om du säger till i din anmälan. Platsen är Active Solutions lokaler på Kungstensgatan 23A. Seminariet är för speciellt inbjudna och vi förbehåller oss rätten att prioritera dessa. Seminariet är kostnadsfritt och vi ber er avanmäla er om ni får förhinder. Avanmälan ska göras senast dagen innan, i annat fall har vi rätt att ta ut en avgift om 500 kronor.