Event

Demokratisering av AI med Azure Cognitive Services

4 mars 2020

I det här seminariet kör vi succéföredraget från Microsoft Techdays 2019. Kort och gott det föredrag som fick bäst omdöme av 138 olika talare på Microsofts största event 2019! Vi misstänker att anledningen var att många fick upp ögonen hur enkelt det ändå är att skapa fungerande AI-lösningar på kort tid, mixat med en aha-upplevelse av nyttan. Nu vill vi att fler ska få möjlighet att få samma upplevelse. Ska du bara gå på ett IT-seminarium under 2020 rekommenderar vi det här.

Att AI och Machine Learning inte längre är något endast förunnat de stora IT-jättarna börjar fler och fler förstå. Det är lite som när Internet kom på 90-talet, med skillnaden att det inte tar lika lång tid för den nya tekniken att få genomslag. Det har gått fort på bara ett par år.

Samtidigt är det en hel del algoritmer och matematiska modeller som måste greppas och som gör att det känns utmanande att börja med AI-projekt. Med Microsofts tjänster inom Azure Cognitive Services funkar det betydligt enklare, med färdiga tjänster för AI och Machine Learning. Allt genom "enkla" SDK:er, REST API:er och Docker containers. 

Kändes det där sista stycket svårt? Perfekt! Då kommer det här seminariet att reda ut begreppen och vår målsättning är att deltagarna ska gå hem med bra idéer som kan användas hemma i sin verksamhet. 

Peter Örneholm

Vår talare, Peter Örneholm, kommer att visa hur tjänsterna används för att identifiera objekt i bilder, videos och att finna anomalier i data. Allt utan några förkunskaper i AI-världen.

Målgrupp

Det här seminariet är inte i första hand för dig som redan är IT-pro med inriktning på AI eller Machine Learning, även om dessa också är välkomna! Mest riktar vi oss till de som arbetar med IT och/eller verksamhetsutveckling och vill se praktiska tillämpningar och få en statusuppdatering och inspiration kring AI. Seminariet är inte speciellt tekniskt utan får sägas vara en 4:a på en 10 gradig skala. Där 1 är enbart kända begrepp och 10 är extremt specialiserat med kodexempel. 

Tid plats och datum

Lunchseminariet hålls onsdagen den 4 mars 11:45-13:00. Vi kommer att hålla tiden men deltagare är välkomna att stanna längre för att diskutera och ställa frågor. Vi serverar lunch kl 13:00 och kan du inte stanna på den är vi tacksamma om du säger till i din anmälan. Platsen är Active Solutions lokaler på Kungstensgatan 23A. Seminariet är för speciellt inbjudna och vi förbehåller oss rätten att prioritera dessa. Seminariet är kostnadsfritt och vi ber er avanmäla er om ni får förhinder. Avanmälan ska göras senast dagen innan, i annat fall har vi rätt att ta ut en avgift om 500 kronor.

Anmälan till seminariet