Deep Dive i Continuous Delivery med Jakob och Mathias

12 oktober 2016

I mitten på oktober erbjuder vi en djupdykning i Continuous Delivery, levererad av två svenska experter inom området, Mathias Olausson från Solidify och vår egen Jakob Ehn. Båda är Microsoft ALM MVP:er och har omfattande erfarenhet av byggautomatisering och releasehantering. Under denna dag kommer du att få se det absolut senaste Microsoft erbjuder inom området och även få testa att använda verktygen på egen hand.

Vi kommer att utgå från scenarios från deras senaste bok (http://www.amazon.com/Continuous-Delivery-Visual-Studio-2015/dp/1484212738), alla får självklart ett ex att ta med hem efter workshoppen!

Under denna dag går vi igenom ämnen som:

  • Vad innebär Continuous Delivery
  • Vad är en release pipeline
  • Deep-Dive i Continuous Delivery med Visual Studio, TFS och VSTS

                     o   Arkitektur

                     o   Källkodshantering

                     o   PowerShell för deployment

                     o   Byggautomatisering (med nya byggsystemet)

                     o   Paketering

                     o   Deployment on premise och Micosoft Azure

                     o   Release Management (VSTS och TFS 2015 Update 2)

                     o   Integration automatiserade tester

                     o   Applikationsövervakning med Application Insights

                     o   Extensibilitet av bygg- och releasehantering

  • Diskussioner och erfarenhetsutbyte

 

Under dagen kommer vi labba med teknikerna vi går igenom så ta med din dator. Erfarenhet av Visual Studio är en förutsättning för att kunna genomföra övningarna på ett effektivt sätt. Om du har erfarenhet av Microsoft Azure så är det en fördel, men det är inget  krav.

Mer information om kurshållarna:

Jakob Ehn:
Jakob har över 15 års erfarenhet av professionell mjukvaruutveckling och arbetar idag som senior utvecklare på Active Solution, med specialfokus inom Application Lifecycle Management (ALM), DevOps och Continuous Delivery. Han är Microsoft MVP inom Visual Studio och Development Technologies och har gett ut ett antal böcker inom ämnet. Han talar också ofta på konferense och användargrupper, som t.ex Microsoft TechDays, DevSum och SweNug.

Mathias Olausson

Mathias arbetar som CTO på Solidify AB, huvudsakligen som mjukvaruarkitekt och ALM konsult. Mathias hjälper företag förbättra sina utvecklingsprocesser och med tjugo års erfarenhet som konsult och utbildare har han arbetat i ett stort antal olika projekt och organisationer, vilket varit mycket värdefullt i arbetet att införa Visual Studio som ett verktyg att förbättra sättet vi utvecklar mjukvara på. Mathias är också är Sveriges första Microsoft Visual Studio ALM MVP, frekvent talare på konferenser och har varit medförfattare till tre böcker om Visual Studio ALM.

 

OBS: Vi vill göra dessa Deep-Dives så fokuserade som möjligt och tror att en grupp på max 20 personer är lämpligt. Med andra ord – passa på att boka en plats tidigt! Denna workshop hålls på svenska.

 

Övriga frågor
mathias.olausson@solidify.se
jakob.ehn@activesolution.se

 Datum:

  • Göteborg: Tisdag 13 oktober
  • Stockholm: Onsdag 19 oktober

Tid:
Registrering & kaffe 8.30.
Deep-Dive startar kl 9.00 och håller på till 17.00.

Plats:

Pris: 4000 SEK + moms. Priset inkluderar lunch och förfriskningar under dagen.