Event

AI (Artificiell Intelligens), Machine Learning och Botar – hur påverkar det företag i praktiken? - Fullbokat

15 mars 2018

Det råder en begreppsförvirring kring området Artificiell Intelligens och det ställs många frågor kring hur det kan användas i praktiken. Eftersom AI redan finns i vår vardag och i Active Solutions kundprojekt ser vi en skyldighet att reda ut begreppen och samtidigt skapa nya idéer. De två föredragshållarna, Robert Folkesson från Active Solution och Rebecka Cedering Ångström från Ericsson, är efterfrågade talare med erfarenhet inom området att dela med sig av.

I det här seminariet gläntar vi på dörren till en mycket snar framtid och diskuterar hur smarta tjänster baserade på AI genomgripande kommer förändra tillvaron för både konsumenter och företag. Ibland lyfts AI fram som en slags "silverkula" - t.ex. för att förutse och analysera kunders nuvarande och framtida behov. Men hur många tar verkligen tag i det och gör något bra redan idag?
Microsoft satsar stort inom området och leder utvecklingen av det som kommit att kallas "Demokratiseringen av AI". Det vill säga möjligheterna för alla organisationer att utnyttja AI- och Machine Learning-tjänster som för bara några år sedan krävde avancerad grundforskning.
Vi vill i det här seminariet att du ska få bra idéer och verktyg för att komma igång med AI där du jobbar. Om än bara på idéstadiet så är det hög tid att börja. Det är inte en fråga om, utan när, det här kommer att beröra alla företag och organisationer.


Vi vill med seminariet besvara följande frågeställningar:

  • Vad betyder begreppen och de olika "buzzwordsen"?
  • Vad är "hype", vad är verklighet nu och vad kommer imorgon?
  • Hur skapar man små smarta och hjälpsamma tjänster?
  • Hur kommer man igång?
  • Vad erbjuder Microsoft inom området?

Föreläsare

Rebecka Cedering-Ångström

Rebecka Cedering-Ångström

Rebecka Cedering Ångström, från Consumer and Industry Lab på Ericsson Research, forskar kring hur digitaliseringen påverkar människor, organisationer och samhället i stort.
Hennes största passion är att upptäcka och förstå de möjligheter och utmaningar som ny teknik som artificiell intelligens, robot-teknik och virtual reality medför. Hennes arbetsområden innefattar bl.a. integritetsfrågor, säkerhet och etiska frågeställningar. Som expert på konsumentmönster utforskar hon även förväntningar och attityder till ny teknik utifrån användares perspektiv.
Rebecka publicerar sitt arbete regelbundet, är en aktiv samhällsdebattör och en av grundarna till AddAI.org samt bloggar via Ericsson Big Ideas bloggen. Hon är en eftersökt talare och moderator på olika bransch-event och konferenser som TechDays och Mobile World Congress. Rebecka är den ena av två författare till Ericsson’s 10 “Hot consumer trends”, 2014-2017, som undersöker hur robot-teknik, artificiell intelligens och virtual reality påverkar konsumenter.

Robert Folkesson

Robert Folkesson

Robert Folkesson är teknisk chef på Active Solution där han ansvarar för företagets övergripande teknik- och arkitekturinriktning, men hjälper också kunder att i vardagen skapa kundanpassade lösningar baserade på molnbaserade tjänster. Robert medverkade bl.a. i att skapa en av de tidigaste Azure-baserade rekommendationstjänsterna redan 2011 och har hjälpt Bring CityMail skapa pricksäkrare prognoser med hjälp av Machine Learning.

Vem bör gå på seminariet?

Det här seminariet är för alla som jobbar med IT direkt eller indirekt! Det är extra intressant för dig som jobbar i roller som CEO/VD inom IT eller med IT, CIO/IT-chefer, Utvecklingschefer, projektledare mm. Det viktiga är att du vill veta mer om området samt kunna påverka inom din organisation.
Seminariet är inte särskilt tekniskt och vi bedömer det till en 4:a på en skala där 10 är extremt tekniskt på kodnivå.

Tid plats och datum

Lunchseminariet hålls torsdagen den 15 mars 2018 kl. 11.45 - 13.00. Vi kommer att hålla tiden men deltagare är välkomna att stanna längre för att diskutera och fråga. Vi serverar lunch kl 1300 och kan du inte stanna på den är vi tacksamma om du säger till i din anmälan. Platsen är Active Solutions lokaler på Kungstensgatan 23A. Seminariet är till för av Active Solution speciellt inbjudna och vi förbehåller oss rätten att prioritera dessa. Seminariet är kostnadsfritt och vi ber er avanmäla er snarast om ni får förhinder. Avanmälan ska göras senast dagen innan, i annat fall har vi rätt att ta ut en avgift om 500 kronor.