Event

AI (Artificial Intelligence), Machine Learning och Botar i praktiken -Fullbokat

9 november 2017

Utöver en stor begreppsförvirring och frågor hur AI kan användas har demokratiseringsfrågan kring AI lyfts. Eftersom AI redan finns i vardagen och i Active Solutions kundprojekt ser vi en skyldighet att reda ut begreppen och skapa idéer. De två föredragshållarna, Robert Folkesson från Active Solution och Mathias Ekman från Microsoft, är efterfrågade talare med många praktiska erfarenheter att dela med sig av.

Vi väljer för enkelhetens skull att kalla det hela för AI men seminariet handlar även om Machine Learning, Deep Learning samt hur du kan kommunicera med intelligenta tjänster via botar. 

AI lyfts ofta fram som en slags "silverkula" - t.ex. för att förutse och analysera kunders nuvarande och framtida behov. Men hur många tar verkligen tag i det och gör något bra redan idag? 

Microsoft satsar stort inom området och leder utvecklingen av det som kommit att kallas "Demokratiseringen av AI". Det vill säga möjligheterna för alla organisationer att utnyttja AI- och Machine Learning-tjänster som för bara några år sedan krävde avancerad grundforskning.

I det här seminariet vill vi att du ska få bra idéer och verktyg för att komma igång med AI där du jobbar. Om än bara på idéstadiet så är det hög tid att börja. Det är inte en fråga om, utan när, det här kommer att beröra alla företag och organisationer. 

Vi vill med seminariet besvara följande frågeställningar:

  • Vad betyder begreppen och de olika "buzzwordsen"?
  • Vad är "hype", vad är verklighet nu och vad kommer imorgon?
  • Hur skapar man små smarta och hjälpsamma tjänster?
  • Hur kommer man igång?
  • Vad erbjuder Microsoft inom området?

Föreläsare

Mathias Ekman

 Mathias Ekman

Mathias Ekman är Director - Industry Solutions - inom Microsoft Western Europe. Där är han ansvarig för att hjälpa partners nå ut med sina lösningar utanför sina befintliga marknader. Mathias hjälper även partners och kunder att förstå vad som krävs för att lyckas med digital transformation inom hälso- och sjukvård. Innan sin tid på Microsoft har Mathias haft ledande roller på svenska IT-konsultbolag. Mathias har även doktorerat i kvantfysik och avancerad beräkningsfysik.

Robert Folkesson

 Robert Folkesson

Robert Folkesson är teknisk chef på Active Solution där han ansvarar för företagets övergripande teknik- och arkitekturinriktning, men hjälper också kunder att i vardagen skapa kundanpassade lösningar baserade på molnbaserade tjänster.  Robert medverkade bl.a. i att skapa en av de tidigaste Azure-baserade rekommendationstjänsterna redan 2011 och har hjälpt Bring CityMail skapa pricksäkrare prognoser med hjälp av Machine Learning.

Vem bör gå på seminariet?

Det här seminariet är för alla som jobbar med IT direkt eller indirekt! Det är extra intressant för dig som jobbar i roller som CEO/VD inom IT eller med IT, CIO/IT-chefer, Utvecklingschefer, projektledare mm. Det viktiga är att du vill veta mer om området samt kunna påverka inom din organisation. 

Seminariet är inte särskilt tekniskt och vi bedömer det till en 4:a på en skala där 10 är extremt tekniskt på kodnivå.

Tid plats och datum

Lunchseminariet hålls torsdagen den 9 november 2017 kl 11.45 - 13.00. Vi kommer att hålla tiden men deltagare är välkomna att stanna längre för att diskutera och fråga. Vi serverar lunch kl 1300 och kan du inte stanna på den är vi tacksamma om du säger till i din anmälan. Platsen är Active Solutions lokaler på Kungstensgatan 23A. Seminariet är till för av Active Solution speciellt inbjudna och vi förbehåller oss rätten att prioritera dessa. Seminariet är kostnadsfritt och vi ber er avanmäla er snarast om ni får förhinder. Avanmälan ska göras senast dagen innan, i annat fall har vi rätt att ta ut en avgift om 500 kronor.