Juridik i molnet och Azure

Det är för företag och organisationer idag inte en fråga om de ska nyttja molntjänster. Det är istället en fråga om hur de på bästa sätt kan dra nytta av molnet och då kommer frågan kring juridiska aspekter upp. Active Solution har varit långt framme sedan starten när det gäller systemutveckling och molntjänster. Vi har i kontakten med våra kunder och Microsoft sett ett starkt behov av att reda ut en rad frågetecken som finns kring molntjänster i allmänhet och Microsofts Windows Azure i synnerhet. Därför är det här ett viktigt och högaktuellt seminarium.

Det här är en favorit i repris av höstens fullbokade seminarium.

Till det här seminariet har vi engagerat två externa experter på området. Hans Nicander som är Advokat samt Magnus Lindkvist som är ansvarig för säkerhetsfrågor hos Microsoft. Active Solutions tekniske chef Robert Folkesson kommer att moderera samt introducera seminariet.

Några av frågeställningarna som seminariet svarar på är:

  • Vilka olika typer av molntjänster finns det idag?
  • Vilka juridiska områden finns det att värdera kring molntjänster i allmänhet?
  • Hur förhåller sig Microsoft och Windows Azure till exempelvis Informationssäkerhet i molnet?
  • Hur hittar man rätt i den juridiska delen kring molntjänster?

Målgrupp

Seminariet vänder sig främst till dig som arbetar med IT och beslutsfattande kring IT på en strategisk nivå. På en skala 1-10 där 10 kan sägas vara extremt teknikorienterat, bedömer vi det här seminariet vara en 3:a. Vi tror att du som kan få nytta av seminariet är exempelvis IT-chef, Säkerhetschef, Projektledare eller liknande. Seminariet kan även vara till nytta för dig som arbetar med affärsutveckling mellan IT och verksamhet.

Föreläsare

Magnus Lindkvist är Chief Security Advisor hos Microsoft Sverige. Han har under 17 år arbetat både nationellt och internationellt med säkerhetsfrågor inom Microsoft och har under senare år fokuserat på olika säkerhetsaspekter runt Microsofts molnplattform.

 

Hans Nicander är advokat med inriktning på IT sedan mitten av 90-talet. Hans har lång erfarenhet av kontraktsskrivning och affärsförhandlingar inom IT-området rörande bl. a. systemlösningar, driftavtal, licensavtal, projekt- och samarbetsavtal samt underhåll- och supportavtal. Hans arbetar också löpande med PUL-frågor och Internet-relaterade juridiska frågor.

Tid, plats och anmälan

Seminariet hålls onsdag den 22 maj 2013. Föredraget börjar 11:30 och beräknas sluta senast 12:45. Vi bjuder på lunch direkt efteråt, där även möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra deltagare finns. Seminariet hålls hos Active Solution på Tegnérgatan 23, Stockholm.

Vi vill ha din anmälan helst idag men senast den 13 maj då antalet platser är begränsat. Våra seminarier brukar bli fullbokade så passa på att anmäla dig direkt. Förhinder som inte anmälts senast dagen innan seminariet faktureras 500 kr/person exkl. moms. Detta för att bereda plats för de som verkligen vill gå. Seminariet är kostnadsfritt och endast för inbjudna företag och organisationer.

 

 

Namn:
E-post
Företag:
Kommentar: